"Uradi SAM" na Vidikovcu,
parking, utisci, nepogodnosti, nepravilnosti
 
 
 
 

  " Uradi SAM" na Vidikovcu naplaćuje preskup parking svojim posetiocima i ne izdaje fiskalne račune korisnicima parkinga


    Na ulasku u podzemni parking prostor ispod zgrade na Vidikovcu pored restorana brze hrane "Mc Donalds", koji je predviđen da posetioci prodajnog prostora "Uradi Sam" koriste pri poseti radnje, pre nekog vremena postavljena je rampa sa automatima i karticama za korišćenja parkinga. Istaknuta je i tabla sa obaveštenjem da se korišcenje parkinga plaća za period parkiranja duži od sat vremena. Nije predviđeno mesto ni način da posetioci mogu da sklone svoje vozilo kada ih rampa na izlazu blokira i ne pusti da se izvezu sa podzemnog parkinga posle sat vremena provedenih na istom. Posetioc mora da napusti vozilo, prođe kroz ceo parking prostor, popne se dugačkom i sporom pokretnom trakom na sprat više kako bi na info pultu sačekao red i platio korišcenje parkinga u vrednosti od 100 dinara za prekoračenje vremena od jednog sata. Zatim istim putem mora nazad do vozila i automata sa rampom gde se sa razlogom stvorila nervoza drugih posetioca i napravio red pred rampom zbog zagušenja i nemogućnosti izlaska sa pregrejanog i zagušljivog podzemnog zatvorenog parkinga. Da podsetim da koriscenje parking mesta u prvoj zoni u najužem centru grada za jedan sat košta 56 dinara, u drugoj 48 dinara, tj 41 u trećoj zoni. Verovatno je ovo mesto na ultra, extra ekskluzivnoj zoni grada zbog dalje navedenih uslova korišćenja prostora.

     Fiskalni račun

    Da stvar bude zanimljivija, po plaćanju 100 dinara za korišćenje parking mesta u pomenutom podzemnom parkingu, ne dobijete ni fiskalni račun. Prilikom prijave da vas rampa blokira i ne pušta da izađete niko vas ne pita gde ste proveli pet minuta preko sat vremena ni da li ste nešto kupili u radnji. Bitno je samo uzeti novac bez ikakvih dodatnih pitanja i daljih komlikovanih radnji.

     Privatnost

    Zato, kada otvorite na pola popunjenu knjigu utisaka, na prvom mestu stoji polje sa oznakom: "IME, PREZIMA I TELEFON KORISNIKA". Tu nije bitno što se tako narušava privatnost građana iako je prikupljanje ličnih podataka građana zakonom zabranjeno i kažnjivo. Sledi polje "Komentar", koje verovatno niko ne čita. pa zatim datum i potpis korisnika. Ako zamolite zaposlenog na pultu da vam pozove Komunalnu policiju da bi prijavili nepravilnost, reći će vam da dotični ne rade popodne. No, za svaki slučaj fotografisao sam stranicu sa moja dva komentara koje sam napisao ako kojim slučajem iz knjige utisaka nestane taj list.

     Prijatnosti

    Zbog onih koji nisu bili u prilici da posete ovo prodajno mesto, napomenuću da je prodajni prostor prilično veliki i popunjen rafovima sa raznovrsnom robom, tako da ako niste ciljano došli po neki proizvod, sat vremena vam ne može biti dovoljno da obiđete ceo prostor i pogledate čega sve ima. Da stvar bude gora, ovaj prodajni prostor nije klimatizovan, pa je ovih vrelih letnjih dana gotovo nemoguće izdržati vrućinu. Možda je baš to razlog što su odgovorni ovog prodajnog mesta postavili vremensko ograničenje korišćenja parkinga na sat vremena, valjda su smatrali da niko osim zaposlenih ne može da izdrži duže od sat vremena u radnji. Ipak, dok šetate ovim prostorom pokušavajući da pronađete to što vam treba, sve vreme refleksno uvlačite vrat i glavu u ramena jer svakog trenutka očekujete da će vas zapljusnuti voda iz kanalizacije koja glasno pljuska i točura po debelim plastičnim cevima pri plafonu ovog prostora iznad glava posetioca.


#Obmane

^ Top ^


www.obmane.com