Legalizovanje divlje gradnje u izgradnji
U Beogradu legalna divlja gradnja
Nezaustavljena krivična dela Investitora

 

Dozvoljen jedan - zida se šesti sprat
Trstenjakova br. 6

Nezajažljivi Investitor u Trstenjakovoj ulici broj 6 u naselju Košutnjak u Beogradu bahato nastavlja da zida veliki objekat i pored zvanične zabrane gradnje od strane nadležne građevinske inspekcije.

Ovo naselje datira s'početka 20. veka na opštini Rakovica, i sačinjeno je od privatnih porodičnih kuća gde je dozvoljeno zidanje najviše jednog sprata i potkrovlja. Ovde sada niče nova višespratna stambena zgrada sa šest spratova. To nije privatna porodična kuća sa dozvoljenih Pr + 1 + Pk (prizemlje + sprat + potkrovlje) što je najviše dozvoljeno lokacijskim uslovima, već stambena zgrada sa mnogo spratova i stanova. Zgrada je ubrzo narasla i do šestog sprata pored višestrukih i blagovremenih prijava nadležnim građevinskim organima koji su zatvorili gradilište i doneli rešenje o obustavi radova i rušenju. Policija kaže da nema nadležnost a radovi se i dalje nastavljaju.

Košutnjak Trstenjakova 6


Podaci se jasno vide na panou koji je bio okačen na ogradi gradilišta pa uklonjen.

Košutnjak Trstenjakova 6
Trstenjakova 6, pano sa podacima.

TIP OBJEKTA I ADRESA: Stambeni objekat
Ul Trstenjakova br 6
2Po. + Pr. + 1 + Pk.
BROJ KATASTARSKE PARCELE: K.P. 337/1
K.O. Stara Rakovica
INVESTITOR: "IJATAKO" d.o.o.
Ul Matavulja 7
Beograd
Tel. 064 1111 978
    064 2887 887
ODGOVORNI IZVOĐAČ RADOVA: "Gaković Gradnja"
Vodovodska II deo 40D
Beograd
PROJEKTANT: "D TWO STRUKTURE"
Ul Vojvode Dobrnjca 13"
Beograd
GRAĐEVINSKA DOZVOLA BROJ: ROP-RAK-8637-CPIH-6/2021
Od 07.09.2021.
Pravosnažno od: 09.09.2021.
ROP-RAK-8637-GR-7/2021
POTVRDA O PRIJAVI RADOVA: ROP-RAK-8637-WA-8/2021
Od 13.09.2021.
STRUČNI NADZOR: Đurica Savčić dip.ing.arh.
Licena br. 300 5828 03
POČETAK RADOVA: 20.09.2021.
ZAVRŠETAK RADOVA 20.03.2023.

 
Pored velikih problema i direktnih smetnji koje je investitor ove zgrade nezakonito napravio vlasnicima najbližih okolnih kuća i starosedeocima, podsetiću samo na nerešenu i staru kanalizacionu mrežu koja se izliva i pravi smradljive bare i đubre, na snabevanje vodom, na struju, parking mesta i sve ostale komunalne problemime koji prate ovu divlju gradnju i dodatno ih povećavaju u ovom naselju.
 
Prijavite i vi divlju gradnju. Nadležni organi i država bi morali da zaustave kriminal.

- Odsek građevinske inspekcije | Opština Rakovica
- Sekretarijat za inspekcijske poslove | Beograd
- Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture

Zbog izostanka konkretne reakcije nadležnih organa i države u zaustavljanju ove divlje gradnje i kriminalnih dela, okolni starosedeoci se sa razlogom plaše za svoju bezbednost zbog legalnog prijavljivanja nelegalne gradnje jer imaju posla sa opasnim investitorima i kriminalcima koji obilaze gradilište u crnim džipovima, kojima naizgled ni inspekcija ni policija ništa ne može. Ko će da odgovara za ovoliku bahatost, ko će da plati načinjenu štetu, maltretiranje i ugrožavanje, a ko da je trpi? Potrebna je hitna i jasna akcija države jer u suprotnom može da se protumači da država i želi da dođe do ličnih i međusobnih obračuna. Priključivanje ovakvog nelegalnog objekta na infrastrukturu je zakonom zabranjeno, a investitor ne poštuje zakone. Zahteva se rušenje i vraćanje objekta na prethodno, zakonom propisano stanje i sprovođenje zakona.

 
^ Top ^
#DivljaGradnja   #Kosutnjak   #Trstenjakova   #Obmane
www.obmane.com